A hatékony magnézium-pótlás

A magnézium-pótlás akkor hatékony, ha a választott készítmény megfelelő mennyiségű hatóanyagot tartalmaz. Ebből a szempontból a MagnExpress termékcsalád jó választás, hiszen a termékek egyetlen adagjának fogyasztásával biztosítható egy egészséges felnőtt napi magnézium-szükséglete.

NEM ELÉG AZONBAN CSUPÁN MEGFELELŐ KÉSZÍTMÉNYT ALKALMAZNI! Van néhány hiba, amely csökkenti a kúra eredményességét. Mire érdemes figyelni a MagnExpress termékcsalád alkalmazása során?

  • Ne igyál mellé szénsavas üdítőitalokat! Az élelmiszeriparban savanyításra, tartósításra használt adalékanyagok csökkenthetik a magnézium felszívódását. Ilyenek találhatóak például a kóla jellegű italokban, valamint egyes szénsavas sportitalokban.
  • Ne egyél mellé nagyon zsíros ételeket!
  • A gabonafélékben, magvakban, korpákban jelen lévő fitinsavak gátolják a magnézium felszívódását!
  • Kerüld a magas oxalát-tartalmú élelmiszereket (pl. rebarbara, sóska, spenót, cékla, kávé, tea, kakaó, csokoládé)!
  • Figyelj a tartósítószerekre! Egyes tartósítószerek, pl. az E210 néven is ismert benzoesav rontja a magnézium hasznosulását. A benzoesav gyakran alkalmazott tartósítószer: megtalálható például aszpikokban, mártásokban, szószokban. Szorbinsavval együtt rágógumik, kandírozott gyümölcsök, fogyókúrás termékek, szénhidrát-csökkentett élelmiszerek kedvelt adalékanyaga.
  • Kerüljük az alkohol fogyasztását, mivel az „duplán” ront a helyzeten: nem csak a magnézium felszívódását gátolja, hanem még a szervezetből történő kiürülését is fokozza!

Mindez nem azt jelenti, hogy magnézium-pótlás mellett soha ne egyél pl. spenótot! De legalább 2 óra teljen el a magnézium felszívódását akadályozó élelmiszer és a magnézium-tartalmú készítmény fogyasztása között!

Szem előtt tartva ezeket az alapelveket, a MagnExpress termékcsalád megfelelő magnézium-ellátottságot biztosít szervezeted számára!