Miben segít a magnézium?

A magnézium hiány számos okból alakulhat ki és összetett élettani hatásai miatt a hiánya is széleskörű tüneteket idézhet elő.

  • A magnézium sokféle feladatot lát el a testben, így a magnézium az izmokra és az idegekre történő ingerátvitelért is felelős. Ha ez az ásványi anyag nem áll rendelkezésre kielégítő mennyiségben, a test görcsökkel és feszültséggel reagál. A klasszikus, a bosszantó és gyakran fájdalmas lábikragörcsök gyakran megzavarják alvásunkat, mivel elsősorban éjszakánként, vagy a kora reggeli órákban lépnek föl. A lábikragörcsök és feszültségek oka tehát legtöbb esetben a magnéziumhiány. A kor előrehaladtával ráadásul jelentősen nő az erre való hajlam. Főleg idősebb páciensek panaszkodnak gyakran ilyen jellegű bajokra. A vádligörcs-terápia lényege ennek a hiánynak a pótlása. A hatásos hatóanyag és a célszerű adagolás döntik el a terápia gyors sikerét. A feszültségek és görcsök mellett a test más funkciókárosodásokkal is jelzi a magnéziumkészletek esetleges deficitjét. A viszketés, továbbá a zsibbadás a karokban és lábakban szintén lehetnek utalások a nem kielégítő magnézium ellátásra.
  •  Azoknak a nőknek, akik fogamzásgátló tablettát vagy ösztrogént szednek, javasolt nagy mennyiségű magnéziumot is szedniük. Menstruációs időszakban a görcsöket enyhíti.